Online...

Nu har vi åter hittat tillbaka till etern, återkommer till hur. Skall försöka återberätta vad som hänt sedan mitten på februari, börjar med finalen i Cornudella de Montsant.

Janssons hade med sig en hel del kaffe (har funderat på att köpa en pumptermos för att sälja kaffe till sugna klättrare vid klippan) så jag sörplar mest hela tiden, mycket gott, stort tack!

Ett snöinbäddat Siurana 
Den enda bilen som kommit upp till parkeringen före oss. Undrade vad det var för cykeldäck som hade spårat...

Efter snö kom kyla och sol. Siktade in mig på en fin led, Mandrágora (populär) då den ligger ganska skyddat och i solen. Inga jättesvåra moves men nästan 40m pumpande klättring. Satte ihop den ganska snabbt på topprep men när jag sedan skulle till att leda så har det blivit många hjärnspöken vilket resulterat i rejäla fall >10m. Har lagt den på is och får se om det blir något mer försök.

Vädret börjar ordna upp sig (lite varmare) och farfar kommer på besök. Det blir en tur till El Pati där jag förvånar mig själv med att on sighta "El Corridón de la Muerte" (7a+/b) i slutet på dagen. Kanske inte den finaste leden men en hel del tunna, känsliga moves. Det blir en sightseeingtur till byn Siurana för att visa farfar denna häftiga plats. 
Ella och Jessica passar på att bikta sig i kapellet.
Ella tycker det är toppen med farfar som lekkamrat vid klippan. Det plockas, pratas, promeneras, kryps och klättras. Hur skall vi kunna roa Ella när farfar åker hem?
Sista hela dagen i Cornudella är det mulet och regnar så vi pausar från klättringen och ger oss av till Ulldemolins för en vandring längs Rio Montsant till ermita de Sant Bartomeu. Leden slingrar sig fram i vacker natur på nordsidan av Montsant.




På kvällen packas bilen för att åka vidare till Tornabous och klättringen kring Lleida. Natten bjuder på riktigt oväder, det blåser, snöar och regnar så det blir strömavbrott. På morgonen är strömmen tillbaka och vädret har lugnat ner sig. Efter att ha ätit frukost och packat det sista skall vi ta hissen ner till garaget, hissdörren går igen och allt blir svart… faan! Som tur är har hissen inte börjat åka och jag lyckas få upp dörren och vi kliver ur. Det blir trapporna ner till garaget…


Innan vi åker vidare norrut stannar vi till på Goma2 (klätteraffären) för att hämta Jessicas omsulade skor. Vi blir smått förvånade när det strömmar svensk musik ur högtalarna
Hoola Bandoola Band – Vem kan man lita på? Siurana - Hasta Luego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar