Raggsockar och 7-pangare

Tjo! Nyåret firades in i hoods, raggsockar, 7-pangare, Moët och på håll kunde vi skönja lite fyrverkerier. (Jo, vi hade mer kläder på oss). Klockan hann nog bli närmare 4 innan vi gick och la oss, något som Ella hade svårt att förstå när det var morgon och granntuppen gal.

Ella har anammat den spanska tillbakalutade kulturen.
Räserputtarna har en ledig dag innan det på nytt skall brännas gummi i Valencia så vi tar en tur till klippan, solar på terrassen och åker ner till Denia för att äta en bit mat på kvällen. Det visar sig inte vara det lättaste men efter att ha kikat in på 5-6 ställen hittar vi äntligen en restaurang som kan servera oss mat. Magen kurrar och blickarna går till köttmenyn, spansk chorizo, en sådan tallrik blir bra! När maten så kommer in förstår jag att spanskan behöver förbättras, men tillsammans med en hel del bröd lugnar sig magen.
De senaste dagarna har mest handlat om att komma in i lite rutiner och se oss om i området. Jogga, vandra, klättra, äta och sova. Att just få till klättringen i kombination med en nöjd och vaken Ella har inte varit helt lätt. Flera gånger har vi gett upp efter några leder och väl tillbaka vid huset somnar Ella som en stock.
Men så idag hittade vi ett lyckat koncept, att få sitta i Almas resesäng och pilla med 2 gamla värmeljus, tummen upp! (Jo, det fanns massa andra leksaker där också men de var inte hälften så intressanta). Hoppas det fungerar imorgon också... kan nog få bli en ny resesäng till familjen Andersson/Olsson om den får följa med ut de nästkommande 3 månaderna.
En glad familj beger sig hem för att äta middag på terrassen i solnedgång, hemlagad paella (och en kall pilsner till pappa).
Har köpt ved för att få lite mysstämning i stugan om kvällen. Veden består till största del av rötter från vindruveträd och det krävs en hel del tålamod med brännaren för att den skall ge en sprakande brasa. Idag gav jag upp och tog på mig dunet men här är en bild på hur det kan vara. Nej, det är inte mig som Jessica matar på bilden nedan, jag har mindre hår.
 Vandring i bergen med grönt gräs och blommor (vår?).
En ruin på toppen av L'Ocaive (hemmaklippan). Provade att springa hit upp en dag och min lungor kändes mycket små.
De flesta dagarna har visat en klarblå himmel och ca 15-20 grader varmt. Här är staden Calpe sett från Sierra de Toix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar