Canada 2012 - #4

Dags för uppdatering nr 4, idag från en camping i Kamloops med Full-Hook-Up (dvs el, vatten, avlopp, WiFi, kabeltv från en stolpe utanför bilen). Grannarna runt omkring har lite större ekipage, tror de sitter i fåtölj på övervåningen och zappar för deras leksaker har börjat samlas runt husbilen (personbilar och motorcyklar).

Här är en bild på en påse löskrita som jag köpte i Vancouver (havsnivå) men som jag inte öppnat förens vi kom till Banff. När vi passerade de högre höjderna på Ice Fields Parkway så börjar påsen nästan knaka, jag sitter och tittar på den och väntar på att den skall explodera och ödelägga kupén men till min förvåning så håller den samman.

Banff - dag 12
Börjar dagen med klättring vid Tunnel Mountain klippan som ligger ett stenkast från campingen. Eller börjar... frukost, blöjbyten och tandborstning, sedan är vi på väg. Det blir några blandade svaturer och Linda provar några leder. 

Eftermiddagen tillbringas nere på byn medan Tobbe och pappa paddlar. Tro det eller ej, vi hinner med en fika och när paddelturen är över så åker vi och badar i varma källor vid Sulfur Mountain. Kanske inte så mycket källor utan mer som ett badhus på bergssidan. Vattnet är 39 grader och Ella är med och sprattlar, efter 15min får det vara bra och vi beger oss tillbaka till camping för middag med avec kvällen till ära som är den sista med Grahn's.
Mina tjejer fikar.
Tobbe och pappa paddlar i Bow river.
Varm källa vid Sulfur Hot Springs...

Canmore / Spray Lakes - dag 13
Loggar ut från campingen och kör raskt till Canmore med sikte på turistbyrån för att hitta ett ställe att fylla propan samt få koll på campingarna i området. När vi fyllt gas på våra båda RV's så skiljs vi åt då Grahn's påbörjar sin tillbakaresa till Vancouver. Det har varit riktigt kul att semestra tillsammans men nu lämnas Sindler's (vi) att klara sig på egen hand i vildmarken.
Vi har siktat in oss på klättring vid Grassi Lakes och gör ett försök att få med vagnen för att på så sätt lättare få Ella att sova medan vi klättrar. Ojoj, vi kånkar och bär vagnen ner för en slänt och mellan klipporna till de andra besökarnas fniss... Klättringen är hursomhelst riktigt bra och Ella sover gott i vagnen.

Efter att ha burit upp vagnen igen beger vi oss mot campingen vid Spray Lakes, 5mil körning på grusväg i laglöst land (Kananaskis Country). Campingen är obemannad men bommen säger att detta är årets sista dag innan den stängs för säsongen. Det är magisk natur och det känns som det står en Grizzly bakom varje träd. Vi tänder en brasa, sätter upp hängmattan och njuter av utsikten i solnedgången.
 Grassi Lakes parkering med ett spännande litet skjul. 
Utsikt från campingplatsen vid Spray Lake

Rättvist ;-)


Canmore - dag 14
Lite besvikna över att de stora vilda djuren inte visat sig för oss åker vi tillbaka ner till klättringen vid Grassi Lakes. Idag blir det att åka i ryggsäcken för Ella och vi går till de nedre klipporna och klättrar några riktigt fina, lätt överhängande leder på stora pockets.

Trötta efter klättringen beger vi oss ner till byn i Canmore för att bunkra upp och ta en fika på Starbucks. Sedan slår vi läger på en mera central camping. Det blir Wapti Campground, ligger precis vid vägen men den har i alla fall el så vi kan ladda våra prylar.

Canmore - dag 15
Vaknar och ger oss av upp till Cougar canyon för ännu en dags klättring. Börjar kännas i kroppen att det blivit några dagar på rad även om det inte varit så hårt. Canyonen är magisk och slingrar sig fram, vi hoppar på stenar över flodfåran och på vissa ställen blir det balansgång på stockar. Klättringen är också mycket bra och Ella får prova sin sele som än är något för stor.


 På kvällen fulkampas det vid Barrier Lakes med förhoppning om att vi se någon liten nalle men de lyser med sin frånvaro, vackert är det iaf.

Calgary - dag 16
Idag är det vilodag och vi styr mot Calgary. Landskapet växlar utanför och vi styr in mot skyskraporna som reser sig ur den relativt flacka omgivningen. Har inga turistmål för dagen utan vi hoppar in och köper en dator, lite kläder och en burgare på Holy Grill innan vi börjar längta tillbaka ut i vildmarken. Tillbaks mot Canmore och ett besök upp till Alpine Club of Canada, fint ställe. Avslutar dagen med att reka Grotto Canyon för att sedan fulkampa bakom en magnesium fabrik som råkar ligga alldeles vid Grotto. Det låter inte mer från fabriken än värmaren så det går fint.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar