Canada 2012 - #7


Cheakamus Canyon - dag 25
Vaknade vid Alice Lake och denna camping blev till en "fulcamping" då ingen warden kom varken på kvällen eller morgonen, fint. Tillbaks till Cheakmus för ännu en dags klättring. Det blir några leder på förmiddagen sedan lunch och lekstund för Ella sedan klättring på eftermiddagen för att avsluta med grillning och  fulcamping vid klippan.

 Peek-a-boo
 Klippan "The Big Show" 
 Grillad ekorre och majs. 



Cheakamus Canyon - dag 26
Uppe med tuppen och värmer upp med att beta av lite lättare leder vid Foundation Wall innan vi går till Forgotten Wall. Lyckas sätta ihop "Got Pull?". Dags för lunchpaus och sedan går vi ner mot klipporna vid  "The Main Event" och gör "The Mutation". Vädret är inte riktigt med oss och det börjar regna och Ella tycker inte att hennes föräldrar ska klättra mer och efter en stunds försök till övertalning så ger vi upp och packar ihop. Regn så här sista dagen är lite frustrerande och vi sitter inne i husbilen och muttrar en stund innan solen skiner åter och Ella börjar gäspa, finns det en gud ändå? Klippan torkar fort och Ella somnar i vagnen efter en liten stund. Lite avslutande klättring på "The Incredible Journey" som jag tyvärr inte lyckas hålla ihop och det hela avslutas med att Ella på nytt talar om att det faktiskt borde vara färdigklättrat. Vi lägger ner och går till husbilen för att börja packa ihop våra saker inför morgondagens hemresa.

 Cityclimbing.
Sitter och tänker tillbaka lite för att summera månaden som varit och vi är mycket nöjda. Dock brukar vi vid den här tiden vara rätt nöjda med semestern och har lite hemlängtan men inte denna gången vi är alla överens om att vi kunnat leva så här under längre tid. Innan vi åkte så satt vi och funderade över vädret, vad vi behöver för kläder osv. Vädret har varit strålande sånär som på två eftermiddagar, kalla nätter och varma dagar. Tex så var det i Banff -1 på natten och +26 på dagen, ovanligt för årstiden då det i normala fall borde varit ca +14 som varmast. De stora temperaturväxlingarna gör att vindarna blir tilltagande på eftermiddagarna och det kan bli rejält blåsigt i exempelvis en canyon.

Hur var det nu med björnen? Nej, vi har inte sett någon och den inhandlade björnsprayen får Linda ärva imorgon. En natt kvar ute i vildmarken och det vore väl för mycket att hoppas på... I början av resan kom vi på oss själva när vi stod och sjöng vaggvisor medan vi säkrade den andre trots att Ella sov och nu på slutet har vi nästan glömt bort att det kan finnas nallar i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar